Mészáros László a tavalyi Mr.Olympia, Arnold Classic, IPL Eb és PRO League vb aranyat követően idén új korcsoportban, az 55 év felettieknél indult a WPPL szövetség lengyelországi Európa-bajnokságán először 2024-ben.

Jaworznoban erőemelőnk biztonsági, 245 kg-os fogással kezdett a kontinensviadalon, amit 257,5 kg-os fogással folytatott. Végül a harmadikra kísérletére 260 kg-ra emeltetett, amit szintén sikerrel vett. Ezzel az eredményével Mészi a világ összes szövetségénél és súlycsoportjában új abszolút rekordot állított fel az 55+ -os korcsoportban, ami mellett továbbra is az ő nevéhez is fűződik a 45-50 és az 50-55 év közötti rekord is. Az új korcsoportcsúcsot 5 kg-al döntötte meg sportolónk, aki ezzel a masters csoportjában és az open kategóriában is aranyérmet szerzett, míg az abszolút versenyben második lett.

Mészáros László jövőhéten Lengyelországban indulhat újra erőemelő versenyen, ahol célja, hogy még tovább javítsa az abszolút rekordját. Az idényben továbbá Németországban és Athénban is szurkolhatunk neki, ami mellett természetesen a Mr.Olympián vagy az Arnold Classicon is ott lehet, azonban a két verseny időpontegyezősége miatt csak az egyiken.