Összefoglaló 2024. április 3., szerda

MK: DVTK - FTC 0-2 (0-1)

Az FTC jutott MOL Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé. Az első félidőben a vendégek birtokolták többet a labdát, azonban nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, mígnem egy beadás után jól megfejelt labdával megszerezték a vezetést. A szünet után a fehér mezesek szinte egyből gólra váltották a diósgyőri térfélen szerzett labdát. A DVTK ezt követően egyre többet támadott, jöttek is a lövések, fejesek, míg a mások oldalon Artem Odyntsov bravúrt is bemutatott, ám újabb gól már nem esett.

MK: DVTK - FTC 0-2 (0-1)


MOL Magyar Kupa 6. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 11114 néző. Játékvezető: ANDÓ-SZABÓ Sándor (ifj. TÓTH Vencel, BORNEMISSZA Norbert).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Marco LUND, Bitok STEPHEN - BÉNYEI Ágoston, HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO - JUREK Gábor, Elton ACOLATSE, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.
FTC: VARGA Ádám - BOTKA Endre, Ibrahim CISSÉ, Henry WINGO, Cristian RAMIREZ - Mohamed Ali BEN ROMDHANE, Habib MAÏGA, Mohammed ABU FANI - Edgar SEVIKYAN, Kenan KODRO, Kristoffer ZACHARIASSEN. Edző: Nenad SAKIĆ.

Csere: JUREK Gábor helyett SZABÓ Levente és Alexander VALLEJO helyett Vladislav KLIMOVICH a 64., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett PERNAMBUCO, Bitok STEPHEN helyett BOKROS Szilárd, Kenan KODRO helyett VARGA Barnabás, Kristoffer ZACHARIASSEN helyett MARQUINHOS és Edgar SEVIKYAN helyett Adama TRAORÉ mind a 70., Elton ACOLATSE helyett Argyris KAMPETSIS és Ibrahim CISSÉ helyett Cebrail MAKRECKIS a 83., Mohamed Ali BEN ROMDHANE helyett TÓTH Alex a 90. percben.
Sárga lap: Mohammed ABU FANI és HOLDAMPF Gergő a 45., Alexander VALLEJO a 45+1., GERA Dániel a 65., MARQUINHOS a 84. percben.
Gólszerző: Kristoffer ZACHARIASSEN (0-1) a 37., Kristoffer ZACHARIASSEN (0-2) a 46. percben.

 

Kulcspillanatok

37. perc: Abu Fani ívelt középre jobbról, Kristoffer Zachariassen pedig Szatmárit megelőzve fejelt a hálóba úgy, hogy a labda a rövid oldali kapufáról vágódott a kapuba, 0-1.

46. perc: Abu Fani baloldali beadása megpattant. Stephen a kapu előtt röviden szabadított fel,  a labda az ellenfélhez került. Kristoffer Zachariassen pedig öt és felesről a DVTK hálójába továbbított, 0-2  

Edzői értékelések

Vladimir Radenković: - Büszke vagyok a játékosaimra, mert végig küzdöttek, az ötözőben is azt mondtam nekik a találkozót követően, hogy bátran nézzenek a tükörbe. Egy igen erős csapattal találkoztunk am, amelyik egy szinttel előttünk jár. Az első félidőben próbáltunk szervezetten védekezni, és lezárni a területeket az ellenfél elől. Többet birtokolták a labdát, ám igazán nagy helyzeteket nem dolgoztak ki. A szünet után nagyjából egyenlő erők küzdelmét látta a közönség. Azt terveztük, hogy az utolsó félórában sorra cseréljük be a támadó játékosokat, akik a javunkra tudják eldönteni a mérkőzést, ami addig a pontig megvalósult, megvalósult, hogy mi is alakítottunk ki helyzeteket, ám azokat nem értékesítettünk, így nem maradt más hátra, mint gratulálni a Ferencvárosnak a győzelemhez.

Leandro de Almeida (Dejan Stanković eltiltása miatt): - Nagyon jó hangulat uralkodott a meccsen, mert nagyon sok diósgyőri jött ki a stadionba, és a mi szurkolóinknak is jár a dicséret, mert szép számban kísértek el minket szerda este. Ilyen körülmények között a játékosok is könnyebben felpörögnek a meccsre. Amit elterveztünk, az jól sikerült, a mi akaratunk érvényesült. Arra számítottunk, hogy a DVTK szeret dominálni, de ellenünk inkább visszaállnak. Próbáltuk a saját kezünkben tartani a meccset, és ha az első félidőben pontosabban játszunk a támadó harmadban, pontosabbak a beadások, akkor hamarabb is gólt lehetett volna szerezni. De így is nagyon jó időben jött a két gólunk a félidő végén és a második játékrész elején, amivel szinte lezártuk a mérkőzést.