Összefoglaló 2024. február 22., csütörtök

DVTK Ongropack - Vasas Óbuda 0:3

Két mérkőzéses előnyre tett szert a Vasas Óbuda csapata a röplabda női Extraliga negyeddöntőbeli párharcában. A DVTK Ongropack csapata a szettek elején jól tartotta magát, többször is sikerült egy pontra zárkózni, ám a játékrészek végére mindig kidomborodott a piros-kékek rutinja és ennek köszönhetően 3:0 arányban megnyerték a hétközi találkozót.

DVTK Ongropack - Vasas Óbuda 0:3


Röplabda Női Extraliga - Negyeddöntő, 2. mérkőzés

DVTK Ongropack - Vasas Óbuda 0:3 (-16, -17, -14)

2024. február 22. csütörtök - Miskolc, DVTK Aréna
100 néző - Vezette: Barabás Barnabás Ádám, Villás Tibor Richárd

DVTK Ongropack: Hegyi 2, Prosvirina 4, M. Einarsdóttir 1, Egri K. 15, Horváth, Skoric 7. Csere: Kundrák (liberó), Jovanovic 4, Hollósi 1, Egri B., Kalmár, H. Einarsdóttir. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Vasas Óbuda: Fricova 10, Papp 7, Bannister 14, Sillah 12, Gyimes-Capet 5, Gülübay 6. Csere: Juhár (liberó), Jámbor 1, Tóth , Erőss, Török. Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos


Edzői értékelés

Németh Szabolcs: Voltak periódusok a mérkőzésen, amikor bár elment a Vasas sok ponttal, ám vissza tudtunk kapaszkodni. Tisztában kell lenni azzal, hogy ez a Vasas ma Magyarország legjobb csapata, nem csak mi nem, hanem a magyar bajnokságban senki nem tudja megnehezíteni a dolgukat. Agresszív, kreatív és precíz röplabdát játszanak és amivel igazán a mezőny fölé nőnek, azok a nyitásaiknak a hatékonysága. Ez nem feltétlen ászokban, hanem az abból fakadó negatívumokban mutatkozik meg. Továbbra sincs meg az a kellő tűz, amit számtalan alkalommal hiányoltam már. Sok esetben nem a játékban, hanem az akaratban van különbség köztünk és aktuális ellenfelünk között. Ha mi beleraknánk azt az akaratot, ami akár egy semleges néző számára is vonzóvá tenné a játékunkat, akkor biztos vagyok benne, hogy még tíz pont sem lenne a különbség köztünk és a Vasas között. Hisz bármennyire is ők ma – ahogy az előbb is említettem - Magyarország legjobb csapata, óriási különbség pusztán akaratban van a két gárda között.

Ioannis Athanasopoulos: Örülök a játékosok mérkőzésbe fektetett munkájának, valamint annak is, hogy ismét 3-0-ra nyertünk. A mezőnyvédekezésből visszatámadott labdánkkal voltak gondjaink, de ennek ellenére is az a cél, hogy vasárnap hazai pályán lezárjuk a párharcot.