A DVTK a szezon előtt a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda felkérésére együttműködést kötött a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvánnyal, így a 2023/2024-es szezonban minden teljes árú belépő árából a szurkolók bruttó 100 forinttal támogatják az alapítvány munkáját. Az első két hazai mérkőzésen ez az összeg 457.483 forint volt, mely összeget a klub átutalta az alapítvány számlájára.

- Nagyon hálásak vagyunk mindenki segítségéért, különösen köszönjük szurkolótársaink támogatását. Rendkívül fontos számunkra ez a támogatás is, hiszen az alapítványunk semmilyen normatív támogatásban nem részesül, így minden költségünket a támogatóink adományaiból fedezzük - nyilatkozta Csík Zoltán, az alapítvány vezetője, a szervezett szurkolói csoportok és a diósgyőri ultraszektor emblematikus tagja. - Büszkék vagyunk arra, hogy már saját menhellyel is rendelkezünk, ahol most is több, mint 30 állat vár arra, hogy otthonra lelhessenek.

A Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány munkája különösen fontos a régióban, hiszen olyan állatok mentését vállalják, akiknek az ő segítségük az egyetlen reménye az életre. Egyedüliként vállalnak olyan eseteket is a régióban, amit semmilyen más szervezet nem, kifejezetten állatkínzásos esetekre specializálódott szervezetként sokszor találkoznak megrendítő kegyetlenséggel. A mentett állatokat menhelyükön az örökbeadás előtt minden esetben rehabilitálják és csak olyan helyre adják, ahol meggyőzödtek arról, hogy mind a család, mind az állatok számára megfelelő összhangban tudnak együtt élni. Munkájukat nem csak a mentés és a rehabilitáció tölti ki, nagy hangsúlyt fektetnek az edukálásra is, így a felelős állatartásról tartanak rendszeresen előadásokat.

- Három mentett kutya gazdájaként és több állatvédő szervezet önkénteseként rendkívül büszke vagyok arra, hogy ez a kezdeményezés a szurkolóinktól indult, arra pedig még inkább, hogy klubunk annak minden költségét vállalva kérdés nélkül állt a projekt mögé - egészítette ki Csík Zoltán szavait H. Nagy Máté, a DVTK marketing igazgatója. - Kiemelt célunk, hogy a jövőben egyre több civil, régiós kezdeményezés mellé tudjunk odaállni és idővel ne csak partnerek legyünk hasonló projektekben, de indikátoraivá is váljunk azoknak. A DVTK családhoz tartozni egyet jelent kiállni egymásért és támogatni egymást minden helyzetben, ehhez mi is tartani fogjuk magunkat. Ennek egy nagyszerű manifesztuma ez az együttműködés

A felelős állattartás és az arra való nevelés fontos érték a DVTK számára is, így a klub arra bíztatja a szurkolóit is, hogy amellett, hogy kilátogatnak a DVTK mérkőzéseire, a mindennapokban is támogassák az alapítvány munkáját és mindenekelőtt kutyavásárlás helyett fogadjanak örökbe.