Nem sok ideje volt a pihenésre a 19 éves Tóth Annának miután a Nemzeti Atlétikai Központban minden idők 3. leggyorsabb magyar gátfutója lett ugyanis pár nappal később már a finnországi U23-as kontinensviadalon állt rajthoz. Espooban az első fordulóban péntek délelőtt magabiztos, 13.06-os eredménnyel kezdett a korosztályában első éves sprinterünk és futamában második helyen célba érve automatikusan jutott az elődöntőbe.

Az aznap esti második kör hatalmas esőzés miatt ugyan csúszott, de ez sem tudta megzavarni Tigyi József tanítványát, aki az első elődöntőben pályafutása során másodjára tudott 13 másodpercen belül célba érni. A 12.99-es idővel kétszeres U20-as vb bronzérmesünk futamában harmadikként, míg összességében a negyedik legjobb idővel kvalifikált a másnapi fináléba.

A szombat esti döntőben a már szokásosnak mondható közepes rajtja után atlétánk folyamatosan zárkózott a versenyben vezető svájci Kambundjira és végül az olasz Carrarotól mindössze 5 ezreddel elmaradva a harmadik helyen ért célba. Tóth Anna a fináléban is 13 másodpercen belül futott és 12.97-es idejével ismét megfutotta pályafutása második leggyorsabb eredményét a tegnapi elődöntő után.

Diósgyőri sportolónk bronzérmével az augusztusi hazai felnőtt világbajnokság felé is kulcsfontosságú lépést tett, aki a jó eredményével és helyezésével biztosan javít világranglistás helyezésén a kvalifikáció véghajrájában.

U23-as Atlétikai Európa-bajnokság - Espoo

Női 100 méter gát

1. hely Ditaji Kambundji SUI 12.68

2. hely Elena Carraro ITA 12.97 (.962)

3. hely Tóth Anna HUN 12.97 (.967)