2022-ben Belgrádban mind a négy számban - egyéniben, férfi párosban, vegyes párosban és a csapatversenyben is - asztalhoz állt fiatal tehetségünk, aki a 2023-as európai seregszemlén szintén sokszor ragadhat majd ütőt.

- A tavalyi Európa-bajnoksághoz hasonlóan idén is minden számban érdekelt leszek - kezdte Krebs Levente. - Ami az egyénit illeti jó formában érzem magam, de nagyon erős mezőny várható és ebben az évben lehet, hogy visszatérnek a mezőnybe az oroszok is, akik komoly játékerőt képviselnek. Párosban a 2022-es társammal, a görög Manolopulossal fogok újra asztalhoz állni, akivel tavaly felnőtt Eb győztes párost is legyőzve jutottunk a nyolcaddöntőbe. Vegyes párosban egy 14 éves pécsi lánnyal indulok majd, aki nagyon ügyes, és úgy érzem jól megy vele is a játék. Csapatban pedig egyelőre nem biztos még, hogy asztalhoz fogok állni.

A tavalyi Európa-bajnokságon görög társával Krebs Levente a legjobb 16-ig menetelt nagy skalpokat begyűjtve, és nem sok választotta el őket a negyeddöntőtől sem. Idén a kettős emelné a tétet és megcélozná akár a dobogót is, míg piros-fehér sportolónk egyéniben is szeretne több meccset nyerni.

- Párosban tavaly nem gondoltuk volna, hogy teljesen véletlenül összeállva ilyen sokáig menetelhetünk. Idénre viszont szeretnénk még jobb eredményt elérni, megcélozzuk a bronzérmet. Tavaly jól játszottunk és azóta mindketten fejlődtünk. A négy közé jutás nem lehetetlen, már Belgrádban is ott voltunk a kapujában, de természetesen sok mindennek össze kell jönni hozzá. Vegyes párosban, ha 1-2 meccset nyernénk aláírnám, egyéniben pedig, ha főtáblára jutok és tudnék menni pár kört, azaz összesen 3-4 meccset nyerni akkor büszke lennék magamra, hiszen nagyon erős a mezőny, igazi kihívás lesz. Csapatban a kilencedik kiemeltek vagyunk az A. divízióban, tavaly a bentmaradás volt a cél, idén inkább a legjobb négy közé jutás és az érem. Igaz nehéz lesz ez is mert egy jó sorsolás és szerencse is kell hozzá, viszont nem elérhetetlen. Bennünk van ez az eredmény, azonban éppen nem leszünk kiemeltek, ami egy picit megnehezíti a helyzetünket mivel a csoportkör után a papírforma alapján már egy erősebb ellenfelet kaphatunk.

Extraligás játékosunk az edzőtábor napi 2 edzése mellett nem csak a közelgő kontinensviadalra készült, hanem az érettségire is.  

- Az első héten nagyon rosszul ment a játék, érettségiztem három napig és kevesebbet tudtam ott lenni az edzőtáborban. Nem éreztem a mozgást és a kordináció sem volt meg. A második hét vége felé kicsit javultam, de még mindig nem játszottam olyan jól. Nem éreztem a labdát, ami az Eb-n lesz majd, mivel az teljesen más, mint az itthoni. Viszont jelenleg, a harmadik hét végére már jól felkészült vagyok. Az edzőink nagyon sokat segítettek, hogy a legjobbunkat tudjuk nyújtani. Nekik is az a céljuk, hogy a négy közé kerüljünk csapatban és ennek fényében állították össze a felkészülési programot. Összességében meg vagyok elégedve a felkészüléssel, a maximálisát tudtam kihozni a helyzetből.

A magyar válogatott egy része Krebs Leventével csütörtök reggel indul Lengyelországba, ahol az első három napban a csapatversenyé lesz a főszerep utána pedig fokozatosan elindul az egyéni csoportküzdelmek sora, majd a párosok versenye is. Így tehát nem lesz ping-pong nélküli nap, amit piros-fehér indulónk egyáltalán nem bán.

- Egy olyan játékos vagyok, aki nagyon örül annak, hogy sokat játszhat. Ha egy napot nem játszom újra vissza kell zökkennem a játékba, újra meg kell éreznem a labdát, az ütőt, az asztalt és emiatt nem szeretek kihagyni egy napot sem. Ilyenkor, ha asztalhoz kell állni tudom mire számíthatok. Örülök annak, hogy ilyen sűrű lesz a program, mert végül is ezért edzünk.

Ifjúsági Asztalitenisz Európa-bajnokság - Gliwice

Július 14-23

Krebs Levente (egyéni, páros, vegyes páros, csapat)