OTP Bank Liga 24. forduló

Diósgyőri VTK - Videoton FC 1-2 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion 2575 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Ifj. Tóth Vencel, Buzás Balázs; Solymosi Péter, Berke Balázs).
DVTK: Antal - Okuka, Szalai V., Alves, Németh M. - Koman, Egerszegi, Bognár I. - Marjanović, Griffiths, Takács T. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Videoton: Calatayud - Szolnoki, Vinicius, Juhász, Stopira - Simon Á., Sándor Gy. - Oliveira, Nikolics, Gyurcsó - Feczesin. Vezetőedző: Milan Juan Carillo.

2014/2015 24. forduló: DVTK - Videoton 5
Georges Griffiths szerezte a DVTK gólját (Fotó: Szabó Gábor)


Csere
: Alves helyett Krstić a 39., Bognár I. helyett Jenner az 57., Sándor helyett Trebotić a 65., Feczesin helyett Ivanovski a 71., Marjanović helyett Gosztonyi a 72., Juhász helyett Fejes a 84.  percben.
Sárga lap: Szolnoki a 42. percben.
Gólszerző: Oliveira (0-1) a 47., Feczesin (0-2) az 58., Griffiths (1-2) a 90+2. percben.

Kulcspillanatok

47. perc: Vezet a Videoton. Vendégtámadás végén Feczesin lőhetett jobbról, Antal kitolta a jobb alsóra tartó labdát, azonban Oliveira érkezett és a kapuba passzolt, 0-1.

58. perc: Gyurcsó kapott labdát a leshatáron jobb oldalon, már csak Antallal állt szemben, amikor a hosszú oldalon egyedül érkező Feczesinhez passzolt, aki a kapuba passzolt néhány méterről, 0-2.

90+2. perc: Szépített a DVTK. Takács tette ki a labdát jobbra Jennernek, aki pontosan centerezett, ahol Griffiths az üres kapuba gurított, 1-2

Szivics Tomiszláv: - Magyarország legjobb csapata ellen játszottunk és becsületes vereséget szenvedtünk. Az első félidőben nagyjából megvalósítottuk, amit terveztünk, kontrából mi is veszélyeztettük a Videoton kapuját. Nekik volt több helyzetük, hiszen minőségi csapatról van szó. A Videoton jobb csapat most, mint a Diósgyőr, gratulálok nekik a győzelemhez és a bajnoki címhez!
Joan Carillo: - Már az első félidő is pörgős játékot hozott, ahol sok helyzetet tudtunk kialakítani. Okosnak kellett lenni, mert a DVTK jó csapat tele tapsztalt és jó játékosokkal, akik az egyik pillanatról a másikra életveszélyes helyzeteket kialakítnani és értékesíteni is azt. A második félidőben is sikerült az első félidőben látott ritmust tartani, ekkor már jöttek a gólok is. Egész héten keményen dolgoztunk, örülök, hogy sikerült idegenben legyőzni a Diósgyőrt.

Szólj hozzá a DVTK facebook oldalán!