Nagyon jól kezdtük a találkozót, Grigalauskytė szerezte az első duplát, majd Nina és Garbin szórtak egy-egy remek triplát. A vendégek vezetőedzője akkor sem kért időt, amikor Tyra is lemásolta nővére produkcióját a 3. percben. A vendégcsapatban Angyal igyekezett tartani a lelket, de amikor Darcee megint bevarrt egy távolit, az időkérés elkerülhetetlennek bizonyult (14-3). Ez a megbeszélés leginkább a fővárosi csapat egyetlen légiósára, Morganre volt hatással, aki öt ponttal indult meg, míg nálunk Monika termelt, majd Ozola és Tadić gólváltásának lehettek tanúi a nézők (20-9). Angyal és Milkovics révén két hárompontossal zárkózott a BEAC, erre Tadić egy palánk alólival, Lelik Réka pedig egy tűpontos hármassal válaszolt. Ezzel nem elégedtek meg a piros-fehérek, Kaila két büntetőjével és Réka második triplájával még biztosabbá tették a vezetést (30-15).

 

A második negyed felvezetéseként KC vágott be egy triplát, aztán Tenyér Zsófi lopta el a showt, az ő öt egységével növeltük az előnyünket húsz pont fölé. A másik oldalon Gábor Lili 2+1-es kombinációjával éledeztek az egyetemisták (38-18). A folytatásban nagyon egyoldalúvá vált az összecsapás, nálunk Charles jeleskedett leginkább a pontszerzésben, de volt, hogy a litván centerünk fejezett be egy szemre is szép akciót. A BEAC-ban egykori játékosunk Tóth Franka szórt egy hárompontost (46-21). A szünetig sem vettek vissza a tempóból Völgyi Péter lányai, Tenyér újabb csont nélküli hárompontosával harminc pont fölé duzzadt a különbség (56-23).

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, ugyanis Lelik hárompontosa után Garbin értékesítette a büntetődobásait. A fordulás után a BEAC első kosarát Morgan jegyezte (61-25). Két és fél perc játék után Nina triplájával már negyven volt közte, csapatkapitányunk távolijával pedig még több. A fekete mezesek hosszú gólcsöndjének Zsámár Lili vetett véget egy könnyű ziccerrel, majd Morgan hintett egy triplát (67-30). Völgyi Péter pályára küldte Vég-Dudás Annát és Oláh Fruzsit, és Tyra is újabb perceket kapott, a pontokat azonban nem ők szerezték, hanem Drahos Leila, a vendégek játékosa a negyed hajrájában négy ponttal kozmetikázta az eredményt (70-35).

A záró felvonás első percének egyetlen kosarát Tóth F. jegyezte, a következő minutában Charles duplája volt a hazai reakció. A következő percekben egyre több pontatlanság csúszott a játékba, érezhető volt, hogy a meccs réges-régen eldőlt. A hosszú gólszünetnek Ana Tadić vetett véget a büntetővonalról (74-37). A játékrész derekán Ozola csont nélküli hármasával érte el a negyven pontot az újbudai együttes, majd Morgan villant meg egy tempóval. A lelkes hazai drukkereknek sokkal jobban tetszett Kányási Veronika csodálatos triplája (77-43). A folytatásban Tenyér kipontozódott, Gábor Lili ziccerezett, Fárbás Eliza pedig megkapta a játéklehetőséget edzőjétől. A következő találatunkat nem ő, hanem Oláh vitte be, Fruzsi dobása három egységet ért (80-45). A végére még belejöttek a csapatok, potyogtak a pontok itt is, ott is. Ebben a dobópárbajban Kányási és Angyal vitte a prímet, a vége fölényes diósgyőri siker lett.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport negyeddöntő, 1. mérkőzés

DVTK HUN-Therm - E.ON ELTE BEAC 86-52 (30-15, 26-8, 14-12, 16-17)

Miskolc, DVTK Aréna, 1100 néző. Játékvezetők: Goda László, Csabai-Kaskötő Brigitta, Pozsonyi László.
DVTK: Aho T. 3/3, Aho N. 12/9, Kányási 11/3, Garbin 8/6, Grigalauskytė 9. Csere: Charles 14/3, Tadić 6, Lelik 9/9, Tenyér 9/6, Vég-Dudás, Oláh 5/3, Fárbás. Vezetőedző: Völgyi Péter.
BEAC: Morgan 12/6, Angyal 11/6., Milkovics 3/3, Ozola 5/3, Tóth F. 5/3. Csere: Zsámár 2, Drahos 6, Gábor 8, Katona, Szauter. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.
Kipontozódott: Tenyér a 36. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: Két és fél negyeden keresztül jó sebességgel és agresszívan dolgoztuk ki a támadásainkat, és így is védekeztünk. Ezután belassult egy kicsit a mérkőzés, több fault is volt. A félidőben elégedett voltam az asszisztjaink számával. A mai meccs egy jó alap a szombati visszavágó mérkőzésre. Mindenki megfelelő játéklehetőséget kapott. Jó alapállásból tudjuk folytatni a play off-ot.  

Tenyér Zsófia: Az öltözőben azt beszéltük meg, hogy az a legfontosabb, hogy a saját ritmusunkban kell játszanunk. Ezt a sebességet, amit mi diktálunk, kevés csapat tudja tartani. Védekezésben volt egy pár kommunikációs hiba. A kinti dobásainkat jó százalékkal értékesítettük. Örülök, hogy ilyen jó ritmusú mérkőzést tudtunk játszani. 


Mészárosné Kovács Andrea: Macska-egér harc volt az első félidő, nem tudtuk a fizikális különbséget kompenzálni. Hamar megvolt a faultunk, védekezésben igyekeztünk kiérni, és megvolt a rotációnk is, azonban extra napot fogott ki a DVTK. Gratulálok a győzelemhez, a játék minden elemében felülmúltak minket. Extra játékosok, extra csapat, mi pedig nem voltunk elég kemények. A faultjaink nem voltak időben beütve. A második félidőben már forgattuk a csapatot, mindenki játszott. Szombaton szeretnénk egy szorosabb mérkőzést játszani.


Tóth Franka: Gratulálok a DVTK-nak, megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést.A mi játékunkból hiányzottaz erő. A DVTK-nak nagyon jó centerei vannak, ezzel a mai napon mi nem tudtuk felvenni a versenyz, és kintről is nagyon jól dobtak. Elemezni fogjuk a mérkőzést, és azokat a hibákat, amik előjöttek, főleg védekezésben, azokat ki szeretnénk javítani, és a következő mérkőzésen egy kicsit jobb oldalunkat mutatni.