A Hajdúszoboszló SE szervezésében 25 fős mezőnnyel vette kezdetét az idei 3. régiós MDL forduló 8 csoportban. A verseny első szakaszából hét diósgyőri induló jutott fel a 16 fős főtáblára, míg Hegedűs Olivér, Kamenyiczki Tibor, Molnár Szabolcs, Rakaczki Arnold, Sviderszki Dávid és Tóth Boglárka búcsúzott.

Az egyenes kieséses szakaszban a nyolc közé kerülésért Dupcsák Vanda nem bírt csapattársával, Kozma Zsolt négy legben kapott ki, Kriston Szabolcs pedig 4:2 arányban, amivel így a 9. helyen zártak. A negyeddöntőben Pollák István Zétény hibátlan csoportgyőzelme és 4:0-s első körös sikerét követően nem bírt a hazaiak legjobbjával és az ötödik helyet szerezte meg, azonban három diósgyőri játékos továbblépett.

A felső ágon DVTK-s elődöntőt rendeztek az addig kiválóan játszó Lévay Máté és Bistyák Géza részvételével, amit egy végletekig kiélezett csatában előbbi játékosunk döntő legben tudott behúzni. A másik elődöntőben Nagy Viktor csoportgyőzelem, 4:1 és 4:0-es sikert követően állt táblához, és ezúttal sem hibázva hat legben fináléba jutott. Az aranyéremért folyó csatában Nagy 4:1-re győzte le Lévayt, amivel így hármas diósgyőri győzelem született, idén először a régiós MDL-ben.

A régiós ranglistán a mostani két döntősünk, Lévay Máté és Nagy Viktor holtversenyben az első helyen áll, míg Pollák István Zétény és Bistyák Géza is országos döntős helyet foglal el az első hét között.