A pályafűtés januári beindítása után a fehér tájban üdén mutatott a DVTK Stadion zöld gyepe, ami keddre megfordult. A hó elolvadt a városban, a pálya viszont fehér lett, miután  fátyolfóliával terítették be a diósgyőri pályamunkások.

Sverla Béla, a gyepért felelős szakember (skóciai tanulmányútjáról itt lehet olvasni) elárulta, hogy a pálya teljes felületére leterített fátyolfólia átengedi a nedvességet (mindkét irányba) és a napfényt, ugyanakkor megtartja a hőt. Így a 4-5 °C-ra fűtött földfelszín fölött és a fólia alatt 10-11 °C-os hőmérséklet érhető el, ami elégséges a fűszálak növekedésének megindulásához. A napfényt pedig mesterséges fényforrással, infralámpákkal lehet pótolni.

Amellett, hogy ezzel a megoldással beindítható a vegetáció, a tapasztalatok szerint a  talajfűtés költségének mintegy 25 százaléka is megspórolható.

A szakember azt is elárulta, hogy a fátyolfólia leterítése előtt permetezéssel előzték meg a gombák elszaporodását, illetve 5-6 nap múlva felszedik a fóliát, hogy zavartalanul szellőzhessen a gyep. A  tervek szerint a bajnoki rajt előtt még egyszer megismétlik ezt a munkafolyamatot a minél jobb eredmény érdekében.

- Február 2-re csúcsformába hozzuk a gyepet, és csak abban az esetben kerülhet veszélybe a Mezőkövesd elleni mérkőzés, ha a találkozó előtt 1-2 órával extrém mennyiségű hó esik - tette hozzá Sverla Béla.